ABD Savunma Bakanı, Artan Askeri İntihar Vakalarından Son Derece Endişeli Olduğunu Bildirdi

ABD Savunma Bakanı, Artan Askeri İntihar Vakalarından Son Derece Endişeli Olduğunu Bildirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD askeri personeli arasındaki intiharların artması konusundaki derin endişesini dile getirdi.

Alaska’daki ABD güçlerini ziyareti sırasında konuşan yetkili, askerler üzerindeki baskının ve ordunun psikolojik tedavi vermeyi reddetmesinin intihar sayısını artırmada kilit faktörler olduğunu söyledi.

Austin, “Ordunun karşı karşıya olduğu baskının farkındayım ve sadece burada değil, tüm güçler arasındaki intihar oranı konusunda çok endişeliyim.” dedi.

Bu sorunu çözmek için birçok adımın atılması gerektiğini ve bazı kişilerin psikolojik tedavi görmek için hissettikleri damgalanmayı ortadan kaldırmak için gündemde olması gerektiğini vurguladı.

USA Today geçtiğimiz günlerde Alaska’da en az altı ABD askerinin intihar ettiğini bildirdi.

Bazı raporlar Alaska’da intihar eden askerlerin sayısını yedi olarak gösteriyor. Bölgedeki askerler bazen eksi 60 santigrat dereceye kadar düşen sıcaklıklara maruz kalıyor ve uzun karanlık kışlar ve gece yarısına kadar güneşin gökyüzünde olduğu günler nedeniyle uykudan rahatsız oluyorlar.

Alaska’da şu anda 11 bin 500 ABD askeri bulunuyor. Öte yandan Alaska’da yaşayanlar arasında intihar oranı da oldukça yüksek ve bu bölgenin özel koşulları bunun nedenlerinden biri olarak belirtilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 6 =