Fransa, Siyonist Pegasus Casus Yazılımı İçin Güvenlik Toplantısı Düzenliyor

Fransa, Siyonist Pegasus Casus Yazılımı İçin Güvenlik Toplantısı Düzenliyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da casus yazılımla dinlenen liderler arasında olduğu iddia edildi. Macron, Elysee Sarayı’nda konuya ilişkin özel savunma konseyi toplantısı düzenledi.

Macron, yazılım skandalının ardından cep telefonunu ve cep telefonu numarasını değiştirdi. Hükümet sözcüsü de Macron’un etrafındaki bazı güvenlik protokollerinin yeniden düzenleneceğini açıkladı.

Washington Post, Le Monde, Guardian ve diğer bazı kaynaklar da dahil olmak üzere çeşitli medya kuruluşları, yakın zamanda Pegasus adlı bir Siyonist casusun Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de dahil olmak üzere bazı ülkelere satıldığını ortaya çıkardı. Bu Yazılım dünya çapında birçok önemli şahsiyetin telefon bilgilerini hacklemek için kullanılmıştır.

Washington Post, Pegasus yazılımının işgal altındaki Filistin’de yerleşik NSO tarafından, eski köşe yazarı Cemal Kaşıkçıya yakın iki kadına ait cep telefonlarını takip edebilmek için kullanıldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 3 =