Riyad’ın Hac Farizesini Engellemesi İslam Ümmetinin Düşmanlarına Yapılan Bir Hizmettir

Riyad’ın Hac Farizesini Engellemesi İslam Ümmetinin Düşmanlarına Yapılan Bir Hizmettir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli Ensarullah hareketinin lideri Seyyid Abdul Malik el-Husi, Kurban Bayramında da bu ülke halkının bu bayramda zor durumda olduğunu vurguladı.

İslam ümmetinin birçok sorun ve engelle karşılaşmasına rağmen, kurtuluşun anahtarına ve güç unsurlarına sahip olduğunu söylediğini aktardı.

Hac konusunu ve Suudi Arabistan’ın suistimallerini ele alarak, Riyad’ın Hac’ın iki yıl üst üste yapılmasını engellemesinin talihsizlik olduğunu söyledi.

Ensarullah’ın lideri, “Riyad’ın haccı engellemesi, Kuran’ın açık metnine aleni bir muhalefettir ve Mescid-i Haram’da hacıların olmaması bir mutsuzluk kaynağıdır.”

El-Husi, Mescid-i Haram hacılardan boşalırken, Suudi rejiminin yolsuzluk, eğlence ve oyunlara dayalı müstehcen kutlamalar ve toplantılar düzenlediğini belirtti.

Ensarullah lideri, Riyad’ın bu eylemlerinin bu sistemin düşüncelerinin gerçekliğini gösterdiğini belirterek, “Sapık Suudi rejimi kutsal yerlerin ve Müslüman ümmetinin kutsallığını koruyamaz.”

Riyad’daki bu eylemlerin İslam ümmetinin düşmanlarına hizmet etmek için olduğunu, bu eylemlerin ABD ve İngiltere’nin gözetiminde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 + seven =