İsrail polisinden Şam Kapısı’nda Filistinlilere saldırı

İsrail polisinden Şam Kapısı’nda Filistinlilere saldırı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı’nda oturan Filistinli gençlere müdahale etti.

2 / 8

Filistinli gençler, fanatik Yahudilerin İsrail polisi korumasında sabah ve öğleden sonra Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesinin ardından Doğu Kudüs’te yaşanan gerginlik sonrası Şam Kapısı’nda toplandı.

3 / 8

Akşam saatlerine doğru Şam Kapısı’nda toplanan Filistinli gençler, zaman zaman tekbirler getirdi, marşlar ve ezgiler söyledi.

https://www.haber7.com/ads/new-photo-gallery/engageya/suggested 4 / 8

Bir süre sonra İsrail polisi ile Filistinli gençler arasında arbede yaşandı.

5 / 8

İsrail polisi, Filistinli gençlere ses bombası ve plastik mermiyle müdahale etti.

6 / 8

Bazı Filistinlileri darp eden polis, birkaç kişiyi de gözaltına aldı.

Halen Şam Kapısı’nda gerginlik devam ediyor.

7 / 8

Mescid-i Aksa’da yaşananlar

Sabah saatlerinden itibaren 1500’ü aşkın fanatik Yahudi, İsrail polisi korumasında, sözde Süleyman Mabedi’nin yıkılışının yıl dönümü olarak kabul ettikleri ve “Tişa BeAv” adını verdikleri matem günü dolayısıyla Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemişti.

8 / 8

Fanatik Yahudilerin baskınlarına karşı tepki gösteren Filistinliler ile İsrail polisi arasında Harem-i Şerif’te olaylar yaşandı. Plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz kullanan İsrail polisi, çok sayıda Filistinliyi gözaltına almıştı.

Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin tüm kapılarına bariyerler kuran İsrail polisi, ayrıca Harem-i Şerif’e 40 yaş altı Filistinlilerin girişine de izin vermemişti.

KAYNAK: Haber7.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × four =