İran’ın İnsansız Hava Aracı Yeteneği İsraillileri Korkuttu

İran’ın İnsansız Hava Aracı Yeteneği İsraillileri Korkuttu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Haaretz gazetesinin kıdemli analisti Amos Hareil, İsrail askeri kaynaklarına bilgi veren bir notta İran’ın insansız hava aracı kapasitesinin İsrail için büyük endişe kaynağı olduğunu itiraf etti.

İsrail güvenlik çevrelerine yakın bir analist, “Bu silahın kullanımı nispeten kolaydır, ancak düşman için çok can sıkıcı olabilir, ucuzdur ve bu da İran’ın düşük maliyetli bir hava kuvvetine sahip olmasına yol açmıştır” dedi. İsrail, özellikle teknolojinin artık İran’ın birçok müttefiki tarafından kullanılabilir olması nedeniyle, bu yetenek konusunda derin endişe duymaktadır.

Notta, “İsrail güvenlik ve askeri yetkilileri İran’ın insansız hava aracı kapasitesindeki artıştan derin bir şekilde dehşete düştüler. İran artık bu teknolojiye sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda Lübnan, Gazze ve Yemen’deki müttefiklerine de sağlıyor” denildi.

İsrailli bir askeri kaynağa göre, İranlılar İHA’ların yapım ve üretim teknolojisini tamamen yerelleştirdiler ve gövdesinin yapımından güdüm sistemine ve radar kaçırma sistemine kadar hepsi İran’da yapıldı ve uçuşu dengelemeyi başardılar.

İbranice yayın yapan medyaya göre: İran, uzun menzilliden orta menzilli ve kısa menzilli uçaklara kadar her biri çeşitli tip ve çeşitlerde patlayıcı taşıyabilen her türlü insansız hava aracını üretmeyi başardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 + 19 =