Rusya, Avrupa’nın Eşcinsel Evlilikle İlgili Müdahaleci Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Rusya, Avrupa’nın Eşcinsel Evlilikle İlgili Müdahaleci Açıklamalarına Tepki Gösterdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya cumhurbaşkanlığı sözcüsü “Dmitry Peskov”, Rusya’da eşcinsel evliliklerin tescili için bir uzlaşma formu bulmak imkansızdır.

Peskov, bir muhabirin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin eşcinsel evliliğe ilişkin son kararına verdiği tepkiyle ilgili sorusuna yanıt olarak düzenlediği basın toplantısında, “Başkan Putin buna tepki göstermedi. Rusya Anayasasının bu konudaki hükümleri oldukça açık olup, bu tutum ve görüşü destekleyen Rus vatandaşlarının sayısı da oldukça açıktır.”dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, üç Rus eşcinsel çiftin şikayetini inceledi ve evliliklerinin Rusya’da yasal olarak tescil edilmemesini Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kadınlara saygı gösterilmesine ilişkin 8. Maddesinin ihlali olarak değerlendirdi. Mahkeme ayrıca Rusya Federasyonu’nda eşcinsel evlilik yasağının haksız olduğuna karar verdi.

Buna cevaben, Rusya Federasyonu Konseyi (Senato) başkan yardımcısı Senatör Konstantin Kasachov, Rusya’nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin tavsiyelerine ihtiyacı olmadığını ve böyle bir evliliğin statüsünün Rus anayasasında açıkça belirtildiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five − three =