Tüm akıllı telefon kullanıcılarını ilgilendiriyor! Modele göre fiyat farkı
Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefonlar bazen sorun çıkarabiliyor. Hırsızlık, yere düşme, sıvı teması gibi durumlar için yapılan akıllı telefon sigortalarında dikkat edilmesi gereken hususlar var.
Günlük hayatımızda birçok işimizi artık akıllı telefonlar sayesinde halledebiliyoruz. Bu nedenle vazgeçilmezimiz haline gelen akıllı telefonlar olumsuz durumlara karşı sigortalanıyor. Pazarda onlarca marka ve yüzlerce model olduğu için bu sigorta kapsamları ve fiyatları da değişiklik gösteriyor.
Akıllı telefonlarda başımıza gelebilecek hırsızlık, sıvı teması, yere düşme gibi durumlardan korunmak için kullanıcıların birçoğu sigortaya başvuruyor. Ancak sigortalar marka ve modele bağlı olarak farklılık gösteriyor. Bu nedenle akıllı telefon sigortası konusunda dikkat edilmesi gerekenleri uzmanlar anlattı.
TAMİR MÜMKÜN DEĞİLSE EŞDEĞER MODEL TEMİN EDİLİYOR
AXA Sigorta Satış ve Pazarlama Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Firuzan İşcan cep telefonu sigortası kapsamını anlattı ve “Cep Telefonu Sigortası cep telefonlarının belirli durumlarda zarar görmesi halinde kullanıyor. Cep telefonunun düşmesi, kırılması, bir kaza sonucunda hasar alması, sıvıyla temas etmesi, yüksek voltajda kalması veya hatalı aksesuar kullanımı sonucu zarar görmesi durumlarında Cep Telefonu Sigortası kapsamında cihazın ücretsiz lojistik hizmeti ile hiçbir ücret ödenmeden tamir edilmesi sağlanıyor. Garanti kapsamı devam eden cihazlar için de onarımlar yetkili servislerde yapılıyor. Cihazın onarılamaz duruma gelmesi veya çalınması durumunda ise sigortalıya eşdeğer bir cep telefonu temin ediliyor” ifadesinde bulundu.
TEMİNATLAR EN ÖNEMLİ NOKTA
Magdeburger Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Kamil Demirel teminat noktasına dikkat çekerek, “Cep telefonu sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta poliçede bulunan teminatlardır. Bu teminatlar sizin ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılıyor mu, buna bakmak gerekir. Sigortada esas amaç, hasar sonucunda kaybolan değeri veya malı, hasar oluşmadan önceki haline getirmek. Cep telefonu sigortası konusunda da durum değişmiyor” ifadesinde bulundu.
Firuzan İşcan dikkat edilmesi gereken noktaları da sıraladı ve “Cep Telefonu Sigortası kapsamında hali hazırda kullanımda olan cihazları da sigortaladığı için önce sigortalanmak istenen cihazın hasarsız olduğundan, herhangi bir kırık, darbe, sıvı teması olmadığından emin olunması gerekiyor. Poliçeleşme aşamasında mevcut olan hasarlar teminat dışı olarak değerlendirilebiliyor. Bu doğrultuda aktivasyon testi bulunuyor” dedi.
MODEL FİYAT FARKI DOĞURUYOR
Firuzan İşcan telefon modeline göre de sigortaların değişiklik gösterdiğinin altını çizdi. Firuzan İşcan “Cep Telefonu Sigortası ücretleri telefon markaları ve modellerine göre değişkenlik gösteriyor. Fiyatlandırma için yetkili servislerle entegre olduğumuz canlı bir çalışma modelimiz var. Bu modele göre entegrasyondan gelen güncel cihaz bedeli bilgisi üzerinden prim oluşturarak fiyatlandırma yapıyoruz” açıklamasında bulundu.
YURTDIŞI TELEFONLARDA IMEI KONTROLÜYLE POLİÇE FİYATI
Kamil Demirel poliçe fiyatlarındaki farklılıkların sebeplerini de açıkladı ve “Poliçe fiyatı hem ürüne göre hem de satın alınan teminat paketine göre değişiklik gösteriyor. Türkiye’de servisi olan ve yedek parçası hala bulunabilen telefonlara IMEI kontrolüne bağlı olarak teminat verilebilir. Acenteler, sisteme girdikleri IMEI numarası ile cihazın ortalama piyasa bedelini otomatik görüntüleyip teminat paketine göre uygun fiyatlandırmayı sigortalılara sunuyor. Sigortalanan cep telefonlarında herhangi bir yaş sınırı bulunmuyor, sadece poliçe fiyatı belirlenirken cihazların piyasa bedeli tespit edilebilen, güncel cihazlar olması gerekiyor. Yurtdışından satın alınan yeni model cihazlara da IMEI kontrolüne bağlı olarak teminat verebiliyor” dedi.
KAYNAK: HÜRRİYET, HABER7