Yemen’de Milyonlarca Çocuk Toplu Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya

Yemen’de Milyonlarca Çocuk Toplu Ölüm Riskiyle Karşı Karşıya

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Ulaştırma Bakanlığı bugün düzenlediği basın toplantısında Suudi koalisyonunun saldırıları nedeniyle Yemen ulaşım sektörüne verilen zararı açıkladı.

Bakanlığa göre, Suudi koalisyon saldırılarının 2015’te başlamasından Mart 2021’e kadar havacılık ve ilgili sektörlere doğrudan ve dolaylı zararın yaklaşık altı milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Suudi koalisyonunun saldırılarından kara sektörüne doğrudan ve dolaylı zararın yaklaşık 208 milyon dolar olduğu ve 1.802 araç ve köprünün hasar gördüğü belirtildi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Ulaştırma Bakanlığı, Kızıldeniz Limanları Başkanlığı’na verilen doğrudan ve dolaylı zararın yaklaşık 2 milyar 160 milyon dolara ulaştığını duyurdu. Sanaa havaalanının kapatılması 80 kişinin ölümüyle sonuçlandı ve 450.000’den fazla kişinin tedavi için acilen yurtdışına seyahat etmesi gerekiyor.

Yemen Ulusal Kurtuluş Bakanı’nın ulaştırma bakanı Amer al-Marani, Yemen kuşatmasının nakliye, kara ve hava taşımacılığı maliyetlerinde benzeri görülmemiş bir artışa yol açtığını söyledi.

Akaryakıt taşıyan gemilerin izinli olmasına rağmen Hudeyde limanına girmesinin engellenmesinin toplu soykırım olduğunu belirtti. Yemen’de devam eden kuşatma ve ilaç ithalatı yasağı nedeniyle milyonlarca hasta çocuk toplu ölüm riskiyle karşı karşıya.

Al-Marani, Sana Havalimanı’nın tüm uçuşları karşılamaya hazır olduğunu duyururken, Birleşmiş Milletler’i ve dünyadaki tüm özgür insanları bu havalimanının yeniden açılması için çalışmaya çağırdı.

Yemen’in askeri işgali yedinci yılına girdi. BM yetkililerine göre, bugün dünyanın en kötü insani felaketi olan eşitsiz bir savaş. Durdurmak için net bir ufuk olmayan siyasi, sosyal, askeri, bölgesel ve küresel boyutları ve sonuçları olan bir trajedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 6 =