Fislistinli Mahkumların Takasında Direnişin Eli Hala ”Gilad Şalit” de Olduğu Gibi Dolu

Fislistinli Mahkumların Takasında Direnişin Eli Hala ”Gilad Şalit” de Olduğu Gibi Dolu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; 25 Haziran 2006’da Siyonist Gilad Şalit’i yakalamaya yönelik operasyonun 15 yıl dönümünde, Hamas hareketi İzzeddin el-Kassam’ın Gölge Birimi’nin, askeri kolu, İsrail’de esaret altında bulunan mahkumların değişimi ve Filistinli mahkumların İsrail hapishanelerinden serbest bırakılması konusunda yeni bir anlaşma bekliyor.

Gilad Shalit, 2006 yılında Gölge Birimi tarafından yakalandı ve 2011 yılında 1.027 Filistinli mahkumla takas edildi. Bu birlikleri, görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmek için özenle seçilmiş ve eğitilmiştir.

Şalit’in yakalanmasının yıldönümü vesilesiyle yayınlanan bildiride, ”Filistinli tutsakların değiş tokuş ve pazarlık için pek çok seçenek mevcuttur. Filistinlilerin İsrail işgali altındaki hapishanelerden serbest bırakılmaları Hamas hareketi için özel bir önem taşımaktadır.” denildi.

Şalit’i ele geçirme operasyonu, Filistin direnişinin askeri, güvenlik ve saha yeteneklerinde önemli bir dönüm noktasıdır, çünkü El Kassam’ın gölgesindeki birlik, Siyonist milisleri ele geçirdikten sonra onu beş yıl boyunca gizleyebildi.

Şalit’i geri almak için Gazze Şeridi’ne karşı yapılan savaşta işgalcilerin yenilgisinin ardından, Mısır’ın arabuluculuğu aracılığıyla Filistin direnişiyle dolaylı müzakerelere yapıldı. Anlaşmaya göre işgalciler, Shalit’in yaşadığını kanıtlayan bir dakikalık bir video kaseti karşılığında 20 esir Filistinli kadını serbest bıraktı.

Bir dizi müzakereden sonra Filistin direnişi, 11 Ekim 2011’de, Siyonist rejimin 1.027 Filistinli mahkum karşılığında serbest bıraktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × two =