Suudi Arabistan’da Şii Bir Genç İdam Edildi

Suudi Arabistan’da Şii Bir Genç İdam Edildi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığ, Tarot kentinde 2015’ten beri cezaevinde Şii bir genç olan “Mustafa bin Hashim bin Isa Al Darwish”in infazına ilişkin bir açıklama yaptı.

Resmi Suudi haber ajansı (WAS), İçişleri Bakanlığı’ndan Suudi yetkililerin tutuklandığı andan itibaren 13 suçlamada bulunduğu genç Suudi adamın infazını duyuran bir açıklama yaptı. Mustafa al-Darwish, 2011’deki Katif protestolarına katılmakla suçlanan kişiydi.

Daha önce, Al-Dhahran’da bir şirkette çalışan Suudi gencin Suudi yargı makamları tarafından ölüm cezasına çarptırıldığına dair haberler vardı ve bilgili kaynaklar onun işkence gördüğünü ve cinsel tacize uğradığını; “Hükümete karşı silahlı ayaklanma, soygun, yasadışı grup oluşturma, güvenlik merkezlerine ve güvenlik devriyelerine ateş açma ve Katif’te isyana teşebbüs de dahil olmak üzere kendisine karşı uzun bir uydurma suçlamalar listesi imzalamaya zorlandı. ” bildirdi.

Birkaç gün önce Suudi yargısı bu genç Suudi adamın ölüm cezasını onayladı ve bu ceza bu sabah infaz edildi. Bu arada, bazı uluslararası ve insan hakları örgütleri Suudi rejimine ölüm cezasını askıya alması ve uluslararası hukuka uyması çağrısında bulundu.

Bazı yasal kaynaklar, Mustafa’yı haklı çıkarmak için yeterli kanıt olduğunu söylemesine rağmen aleyhindeki karar daha siyasiydi ve Suudi yargısı bunu değiştirmeyi kesinlikle reddetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + fourteen =