Yemen, ABD’nin Suudi Arabistan’a Askeri Desteğini Kesmesiyle İlgili Şüphelerini Dile Getirdi

Yemen, ABD’nin Suudi Arabistan’a Askeri Desteğini Kesmesiyle İlgili Şüphelerini Dile Getirdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Yüksek Siyasi Konseyi’nin üyesi Muhammed Ali el-Husi, Beyaz Saray’ın Yemen’e karşı Suudi saldırgan koalisyonuna askeri desteğini askıya aldığı iddiasına yönelik şüphelerini dile getirerek açıklamalarda bulundu.

Muhammed Ali el-Husi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Amerikan silahlarının satışına ilişkin talimatlardan biri, bunların ABD’nin izni olmadan kullanılmaması gerektiğidir.” dedi.

El-Husi, “Amerikan uçakları ve diğer silahlarla bombalama durursa, o zaman Amerikan talimatlarının uygulandığını bileceğiz ve geriye kuşatmanın kaldırıldığını, saldırganlığın (Suudi koalisyonu saldırganlığı) tamamen durdurulduğunu, işgalcilerin geri çekildiğini ve mağdurlara yeni bir aşamaya geçmeleri için tazminat ödenmesini duyurmaktan başka bir şey kalmaz.” diye belirtti.

Beyaz Saray, Salı akşamı yaptığı açıklamada, ABD’nin Suudi koalisyonunun Yemen’e yönelik saldırılarına desteklerini durdurma emri verildiğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + seven =