Netanyahu’dan İktidarı Korumak İçin Trump Tarzı Eylem

Netanyahu’dan İktidarı Korumak İçin Trump Tarzı Eylem

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; 12 yıldan sonra koltuğunu kaybetme eşiğinde olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, rejimin gelecekteki kabinesini ve yetkililerini haklı çıkarmak için Trump tarzı bir kampanya başlattı.

Axius Haber Ajansı, yazısında yer alan haberinde, Knesset (İsrail parlamentosu) üyelerinin ölüm tehditleri ve öfkeli Netanyahu yandaşlarının evlerinin önünde protesto gösterileri nedeniyle durumun Siyonist İç Güvenlik Teşkilatı başkanına sorunlara yol açtığını da sözlerine ekledi.

Netanyahu, Mart ayında üst üste dördüncü seçimden sonra bir kabine kuramadı, ardından Netanyahu’nun rakibi olan Bennett, kabineyi kurmak ve başbakan olmak için muhalifleriyle anlaşmaya vardı.

Habere göre, Netanyahu’nun yeni kabineyi sabote etme konusundaki en büyük umutları, Bennett liderliğindeki Yamina partisinin üyelerini başbakan olarak yemin etmeden önce ittifaktan ayrılmaya ikna etmek.

Ancak Netanyahu’nun üssünün bazı üyeleri baskıyı artırmış gibi görünüyor ve Yamina partisinin bir üyesinin tüm gün boyunca şüpheli bir araç tarafından takip edilmesinin ardından tüm üyeler korunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 11 =