Ankete Göre; Amerika’nın Avrupa’daki İtibarı Ciddi Şekilde Zedelendi

Ankete Göre; Amerika’nın Avrupa’daki İtibarı Ciddi Şekilde Zedelendi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yeni bir kamuoyu yoklamasına göre ABD’nin dünya liderliği imajı, pandemi sürecini yönetim biçimi nedeniyle Fransa ve Almanya’da zarar gördü.

Alman Marshall Fonu’nun düzenlediği anketin sonucu, ABD Başkanı Joe Biden’ın G-7 zirvesi nedeniyle Avrupa’ya yapacağı ziyaretten önce açıklandı. Anket, Biden’in ABD’nin Avrupalılar’ın gözünde Corona pandemisinden önceki statüsünü geri kazandıramadığını ortaya koyuyor. Anket ayrıca Çin’in itibarının az da olsa arttığını gösteriyor.

Bazı analizlere göre eski Başkan Donald Trump döneminde pandemiye karşı daha etkili bir strateji uygulanabilseydi, yaklaşık 400 bin kişinin ölümünü engellenebilirdi.

11 ülkede yapılan Marshall Fonu ve Bertelsmann Vakfı anketinin sonuç raporunda “Biden yönetiminin ilk üç ayı Fransızlar’ın ve Almanlar’ın ABD’nin dünyadaki nüfuzuna ilişkin görüşleri etkilemedi” ifadesi yer alıyor. 2021 anketinin sonuçlarının 2020’de yapılan anketinkilerle aynı doğrultuda olduğu gözleniyor. Buna göre ABD’nin Avrupa’daki itibarı, 2020’ye oranla 10 puan geriledi. Bu gerilemeden Çin karlı çıktı.

Anket ayrıca Amerikalılar’ın ülkelerinin yurt dışındaki etkisinin arttığı algısını ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 5 =