Fransa’dan Ermenistan’a Dağlık Karabağ Desteği

Fransa’dan Ermenistan’a Dağlık Karabağ Desteği

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransa Cumhurbaşkanı Salı günü Paris’te Ermenistan Başbakanı karşılarken, Azerbaycan güçlerinin Ermenistan topraklarından çekilmesini talep etti.

AFP’ye göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa Başbakan Yardımcısı Nickel Pashinyan tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edildi.

Macron, “İki ülke arasındaki sınırın çizilmesi münhasıran müzakereler çerçevesinde yapılmalı ve Fransa müzakereleri kolaylaştırmaya hazır.” dedi.

Macron, Dağlık Karabağ’daki Müslüman ve Hıristiyanların kültürel mirasının korunması çağrısında da bulundu. Bu arada üst düzey bir İngiliz diplomat Salı günü iki tarafa güçlerini belirlenen sınırlara taşımaları tavsiyesinde bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Morton, “Ermeni-Azerbaycan sınırında devam eden gerilimlerden derin endişe duyuyoruz” dedi. “İngiltere her iki tarafı da güçlerini derhal geri çekmeye, gerginliğin artmasından ve yeni mayınlardan kaçınmaya ve sınırın çizilmesine halel getirmeksizin yapıcı müzakerelere katılmaya çağırıyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 1 =