Çin ve Rusya, Beşar Esad’ı Suriye Seçimlerindeki Zaferinden Dolayı Tebrik Etti

Çin ve Rusya, Beşar Esad’ı Suriye Seçimlerindeki Zaferinden Dolayı Tebrik Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Çin ve Rusya hükümetleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı ülkedeki seçimlerdeki zaferinden dolayı tebrik etti.

Reuters’e göre, Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Cuma günü Esad’ı “Çin ve Suriye iyi birer geleneksel dosttur. Çin, Suriye’yi egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumada güçlü bir şekilde destekliyor.” dedi.

Ayrı bir mesajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Esad’ı Suriye seçimlerindeki zaferinden dolayı tebrik etti ve Moskova’nın terörle mücadelede, siyasi istikrarı güçlendirmede ve ülkenin yeniden inşasında Şam’a verdiği desteği vurguladı.

Suriye parlamentosu sözcüsü Perşembe günü yaptığı açıklamada, Beşar Esad’ın cumhurbaşkanlığı seçimlerini oyların yüzde 95’inden fazlasını alarak kazandığını duyurdu.

Suriye parlamentosu başkanı Hamouda Sabbagh, seçim sonuçlarını açıklayan basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı seçimlerine 14 milyon 239 bin Suriyelinin katıldığını söyledi.

“Beşar Hafız Esad”ın 13 milyon 540 bin 360 oy alarak yüzde 95,1’e denk geldiğini söyledi.

Beşar Esad’ın Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kesin zaferini ilan etmesiyle birlikte bu ülke halkı çeşitli şehirlerde sokaklara döküldü ve kutladı.

Dün (Perşembe), Suriye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarının açıklanmasının arifesinde, Avrupa Birliği Suriye hükümetine yönelik yaptırımları bir yıl daha uzattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 1 =