Adaylar Halkı Ekonomik Sorunları Çözebileceklerine İkna Ederse Katılım Artar

Adaylar Halkı Ekonomik Sorunları Çözebileceklerine İkna Ederse Katılım Artar

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Meclis Başkanı ve İslam Şura Meclisi üyeleriyle yaptığı video konferansta son seçim konularına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu; ”Objektif ve Seçim programlarında ekonomik ve geçim sorunlarına gerçek çözümler seçime katılma motivasyonunun artırılmasında ana faktör olarak nitelendirdi.

Devrimin Yüksek Lideri, geçen yıl parlamentonun performansını yüksek çaba ve verimlilik işareti olarak nitelendirdi ve genç ve yetenekli güçlerin yanı sıra yasama ve yürütme siciline sahip güçlerin varlığını parlamentonun başarısı olarak gördü.

İslam Devrimi Yüksek Lideri, 19 Haziran seçimlerinde düşük katılım olasılığı ile ilgili bazı endişeler hakkında şunları söyledi: “Katılımın adayların isimleriyle hiçbir ilgisi olmadığına inanıyorum, ancak insanlar güçlü bir yönetim ve ülkenin sorunlarını çözme iradesidir. Ve bu kişinin hangi unvana sahip olduğu veya hangi kesimden olduğu halk için önemli değil. Bu elbette siyasi gruplar için önemli olabilir, ancak kamuoyu için değil.” açıklamsında bulundu.

Ayetullah Hamaney, delegelere son tavsiyesinde, İmam Humeyni’nin “parlamento milletin erdemlerinin özüdür” şeklindeki bilge sözlerine atıfta bulunarak şunları söyledi: ” Bu cümle, parlamentonun erdemlerin özü olması gerektiği anlamına gelir.” söyledi.

Konuşmasının başka bir bölümünde cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna değindi ve ekledi: “Düşmanlar ulusun seçimini yenmek için tüm imkanlarını kullanıyorlar ve bazıları bilerek veya bilmeyerek kötü konuşmaya devam ediyor, ama ben Allah izniyle milletimizin çabalarıyla bu seçimin memleket için şeref ve haysiyet kaynağı olmasını çok temenni ediyorum”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × four =