ABD Senatörü: Filistinli Çocukların Öldürülmesi İsrail’in Güvenliğini Garanti Altına Almayacak

ABD Senatörü: Filistinli Çocukların Öldürülmesi İsrail’in Güvenliğini Garanti Altına Almayacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’li Demokrat Senatör Chris Murphy, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları konusunda uyardı bulunarak işgal altındaki Filistin’de kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

Murphy sanal bir konferansta “İşgal Altındaki Filistin Topraklarında her iki taraf da son olaylardan sorumlu.” Dedi.

Üst düzey ABD senatörü, “ABD de gerilimin artmasında rol oynadı. Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri’nin barış için arabulucu rolünü etkili bir şekilde reddetti ve iki tarafın birbirinden giderek uzaklaşmasına neden oldu.

Şimdi odak noktası yangın söndürücüler olmalı. Hamas roket saldırılarını durdurmalı ve İsrail kara saldırısı seçeneğini masadan kaldırmalıdır.

İsrail’in Gazze’yi yok etme gücü var, ancak çocukları öldürmek güvenliğini garanti etmeyecek ve tam tersine şiddeti körükleyecektir.” dedi.

Joe Biden’ın İsrail’e tek taraflı desteğinden bahsetmeden, “Joe Biden’in hükümet yetkilileriyle beş gün Orta Doğu’daydım ve genel olarak durumun olumlu yönde ilerlediğini söylemeliyim” dedi.

Murphy, “Bölgedeki olumlu değişimin kökenlerini görüyorum,” dedi. “Sakin ve yavaş olmalarına ve son roket saldırılarının perspektifinden neredeyse hiç görülememelerine rağmen, bu değişiklikleri yapmanın en iyi yolu Burjam’a geri dönmektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 − 5 =