Ayetullah Sistani, Kabil’de Bir Kız Okuluna Düzenlenen Terör Saldırısını Kınadı

Ayetullah Sistani, Kabil’de Bir Kız Okuluna Düzenlenen Terör Saldırısını Kınadı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak’taki en büyük dini mercii olan Ayetullah Seyyid Sistani, Kabil’deki bir kız okuluna yapılan son terör saldırısını kınayan bir bildiri yayınlayarak, dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri Afganistan’ın geleceğine dair alçakça planların uygulanmasına izin vermemeye çağırdı.

8 Mayıs Cumartesi akşamı, Kabil’in Deşti Berçi bölgesindeki bir kız lisesinde arka arkaya üç patlama meydana geldi. Afganistan İçişleri Bakanlığı, terör saldırısında 50’den fazla kişinin öldüğünü ve 100’den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

Irak’taki en büyük Şii mercii olan Ayetullah Seyyid Ali Sistani’nin ofisi, Seyyid’üş Şüheda okuluna düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadığını ifade eden şu bildiriyi yayınladı:

Ramazan ayı Kabil’de Seyyid’üş Şüheda Okulu’ndaki onlarca kız öğrencinin şehit olmasıyla ve çok daha fazlasının yaralanmasıyla sonuçlanan korkunç cinayet, her özgür ve vicdanlı insanın yüreğini yaralayarak kederle dolmasına yol açmıştır.

Afganistan’ın mazlum ve günahsız sivilleri, yıllardır zaman zaman aşırılık yanlısı ve acımasız gruplar tarafından canice saldırıya uğramış olsalar da, bu suç nadirdir ve bazı yönlerden daha da acı vericidir.

Afganistan’ın şerefli ve mazlum halkına, özellikle yaslı ailelerine başsağlığı diliyor, Yüce Allah’tan sabır vermesini ve yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 1 =