Mescid-i Aksa İmam Hatibi: Kudüs’teki Olaylar Gerçek Bir Savaştır

Mescid-i Aksa İmam Hatibi: Kudüs’teki Olaylar Gerçek Bir Savaştır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Mescid-i Aksa’nın hatiplerinden Şeyh İkrima Sabri, yaptığı konuşmada, Siyonist rejim güçlerinin El Aksa Camii’nde her türlü silahla gerçek bir savaş yürüttüğünü söyledi.

Filistin haber ajansı Safa, El Aksa Camii’nin Kudüs’te işgalci rejimin özel kuvvetleri ve keskin nişancılarının ayaklarının altında enfekte olduğunu, tecavüze uğradığını ve işgal edildiğini ve bu tür olayların Kudüs şehrinin işgal edildiği 1967’den beri görülmemiş olduğunu söyledi.

El Aksa Camii sözcüsü, Siyonist rejim askerlerinin ibadet edenlerin başlarına ve gözlerine kasıtlı olarak plastik mermi attığını ve bu iki bölgede ibadet edenlerin çoğunun yaralandığını sözlerine ekledi.

Şeyh İkrima Sabri, Siyonist güçler, yerleşimcilerin camiye girip işgal etmelerinin önünü açmak için ibadet edenleri ve müminleri camiden kovmak istiyorlar; Al-Aksa Camii’nin tamamı Müslümanlara aitken ve bu camide Siyonistlerin hakları yoktur.

Arap ve İslam ülkelerinin konumunu eleştirerek, “El Aksa Camii’nde olup bitenlerle ilgili Arap ve İslam ülkeleri ne yapıyor? “Bu camide olanların sorumluluğunu herkes almalı.”

Ona göre Binyamin Netanyahu, aşırı sağı memnun etmeye çalışıyor ki, Başbakanlık görevinde kalmasına destek olsunlar.

Bu sabah El Aksa Camii’nin görüntüleri, yerleşimcileri desteklemek için Siyonist milislerin Filistinli ibadetçilere saldırısına bir kez daha tanık oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − nine =