Suriye Müftüsü: İran, Filistin Davasının En Büyük Destekçisidir

Suriye Müftüsü: İran, Filistin Davasının En Büyük Destekçisidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Başmüftüsü, Şeyh Bedreddin Hassun,  Dünya İslami Uyanış Meclisi tarafından düzenlenen “Kudüs Günü, Ezilenlerin Günü” sanal toplantısında konuştu.

Hassun: “Kudüs, hiç bir saldırgan ve zalimin kalamayacağı bir yer.  Zulüm yolundaki herkes bu topraklarda yok edilecektir zira bu Allah’ın vaadidir. ” dedi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin’e desteklerine dikkat çeken Suriye Müftüsü, “İran Filistin’e destek olmak için adımlar atıyor.  İslam Devrimi’nin kurucusu İmam Humeyni -ra- Filistin meselesinin her zaman canlı kalması için Ramazan ayının son Cuma gününü Kudüs Günü ilan etti.” ifadelerini kullandı.

Hassun, “Filistin’e saldıran saldırganların hiçbir ilahi din sebebiyle bir kaygısı yok. Onların bütün derdi İslam dinini ortadan kaldırmak. Onlar, Müslümanların ve Hıristiyanların yeryüzünde kalmasını istemiyorlar ve el-Aksa Camii’ni yıkmak istiyorlar. Siyonist saldırganlar bu topraklara Filistinlileri köle yapmak için geldi ve bu şekilde insani ve ahlaki değerlerin onlar için hiçbir değeri yok. ” açıklamalarında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 + nineteen =