Mukteda Sadr ve Ammar Hekim, İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere Saldırılarını Şiddetle Kınadılar

Mukteda Sadr ve Ammar Hekim, İşgal Rejiminin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere Saldırılarını Şiddetle Kınadılar

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr ve Ulusal Hikmet Hareketi lideri Ammar Hekim de yaptıkları açıklamalarda işgal rejiminin Mescid-i Aksa’da Filistinlilere saldırılarını şiddetle kınadılar.

Mukteda Sadr bir Twitter gönderisinde şunları yazdı: “İsrail, BM’nin himayesinde Filistinlilere ve Kutsal Kudüs’e karşı bir kez daha saldırılarına devam ediyor; Kudüs, tüm dinler için kutsal olan bir yerdir. Lakin Siyonist rejim kutsallığın anlamını veya din ve inancın anlamını bilmeyen ve herhangi bir argüman veya otorite olmaksızın kendisini bu aziz yerin koruyucusu olarak gören suç örgütüdür.”

Twet’te; “Bütün bu saldırılar, Arap ve Müslüman liderlerin çoğunun sessizliğinde gerçekleşiyor. Goebbels İsrail’dir, Kudüs ise Filistin halkına halkına aittir. Ramazan ayında Kudüs’ün sakinlerine yönelik şiddet, sadece Filistinlileri değil, uluslararası bir caydırıcılığı olması gereken bir suçtur.”

Sadr , “Allah direnişcileri ve protestocuları korusun” diye yazarak şöyle devam eti. “İşgalci silahtan veya tanklarından korkmayanlar, ABD ve benzeri gibi demokrasi ve özgürlük iddiacılarının sessizliğinden de korkmayacaklar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 2 =