Arabistan’da Son Bir Yıl İçinde 18 Türk Yatırımcı Tutuklandı

Arabistan’da Son Bir Yıl İçinde 18 Türk Yatırımcı Tutuklandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Bir insan hakları örgütü, geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan’da 18 Türk iş adamı ve yatırımcının tutuklandığını bildirdi.

Suudi WikiLeaks’in internet sitesine göre, insan hakları örgütü “Sened” bugün yaptığı açıklamada, Suudi güvenlik güçlerinin geçtiğimiz yıl Suudi Arabistan’da yaşayan 18 Türk iş adamı ve yatırımcıyı tutuklayarak hapse attığını duyurdu.

Bir grup Suudi avukat ve insan hakları aktivistinden oluşan insan hakları grubu, erkeklerin Cidde’deki el’Zehban siyasi hapishanesine nakledildiğini, hala  yargılanmadıklarını bildirdi. 

İnsan hakları örgütü Sened’e  göre, Suudi güvenlik görevlilerinin zanlıları  bir yıl süreyle gözaltına alma eylemi bu ülkenin yargı kanunlarına aykırıdır, çünkü yasaya göre savcının zanlıları  daha fazla tutuklama hakkı yok ve 6  aydan daha uzun bir süre sonra iade edilmesi gerekir, veya mahkemesinin yapılması ya da serbest bırakması gerekir. 

Sözkonusu insan hakları örgütü, bu kişilerin ve sebepsiz yere tutuklanan tüm tutukluların serbest bırakılmasını talep etti ve Suudi yargısını bu kişilerin can güvenliklerinden  sorumlu tuttu.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler son yıllarda gerginleşti ve Suudi Arabistan, Türk mallarının kendi topraklarına girmesini yasaklayarak, vatandaşların Türkiye’ye seyahat etmesini engelleyerek ve Türk işadamlarını tutuklayarak Türkiye’yi ekonomik olarak cezalandırmak için pek çok çaba gösterdi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + 15 =