Yemen Ordusu, Suudi Koalisyonunun İkinci Savunma Hattını Kırdı

Yemen Ordusu, Suudi Koalisyonunun İkinci Savunma Hattını Kırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen ordusu ve halk komiteleri, iki hafta önce Ma’rib ilerledikten ve koalisyon güçleri ile istifa eden Yemen hükümetinin savunma hatlarını ele geçirdikten sonra, şimdi bu güçlerin yeni ve ikinci savunma hatlarını kırmayı başardılar.

Al-Alam’a göre, Ma’rib’in eteklerinde ilk savunma hattının düşmesiyle birlikte, istifa eden ” Mansur Hadi” hükümetinin güçleri yeni bir savunma hattı başlattılar.

Yemen ordusu ve halk komiteleri de koalisyonun ve Hadi güçlerinin yeni savunma hattını çeşitli alanlarda temizlemeyi başardı ve bu gelişmeler sonucunda Suudi-Emirlik koalisyon milisleri ki hafta içinde ikinci kez başka bir savunma hattı kurdular.

Ma’rib kabilelerindeki bazı kaynaklara göre, Mansur Hadi’nin güçleri çeşitli silahlarla silahlanmış, El Talaa al-Hamra’nın doğu bölgelerine saldırdı, ancak ordu ve halk komiteleri, onlarla birkaç saat savaştıktan sonra düşmanı pusuya düşürdü. Sarwah hattında düzinelerce saldırgan öldürüldü ve 5 askeri araç imha edildi.

Haberde ayrıca, istifa eden Abd Rabbo Mansur Hadi hükümetinin güçlerinin son birkaç gün içinde Ma’rib cephelerindeki çatışmalarda büyük kayıplar verdiğini ve bir dizi yüksek rütbeli askeri komutanını kaybettiğini yazdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =