İsrail Polisi Filistinlilere Karşı İHA’lardan Göz Yaşartıcı Kullanıyor

İsrail Polisi Filistinlilere Karşı İHA’lardan Göz Yaşartıcı Kullanıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejim polisinin Batı Şeria’daki protestolar sırasında göz yaşartıcı bomba atmak için İHA kullandı.

Al-Arabi internet sitesinde Çarşamba günü İsrail polisinin, protestoları dağıtmak için göz yaşartıcı gazla donatılmış insansız hava araçları kullandığını söylediğini aktardı.

Rapora göre, bu tür yöntemler ilk olarak 2018’de Gazze sınırındaki Filistin protestoları sırasında kullanıldı. Göz yaşartıcı gaz atmak için insansız hava araçları kullanma taktiği, işgal altındaki Filistin’deki protestoları bastırmak için şu anda polis komiseri olarak görev yapan dönemin sınır polis şefi Kobe Shabti tarafından onaylandı. Her bir drone 6 ila 12 göz yaşartıcı gaz kutusu düşebilir.

İsrail polisi protesto eden Filistinlileri acımasızca dövdü, birçoğunu tutukladı veya coplarla dövdü.

Son zamanlarda medya, işgal altındaki Filistin’deki El Aksa Camii önünde Siyonist militanların göz yaşartıcı gaz ve anestezik el bombalarıyla donatıldığını ve ibadet edenlerle çatışmaları bildirdi.

Filistin haber ajansı Wafa’ya göre, göz yaşartıcı gaz ve sersemletici bombalarla donatılmış İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’teki El-Aksa Camii bölgeside ibadet edenlerle çatıştı.

İsrail polisi Ramazan’ın başından bu yana Şam Kapısı bölgesinde mitingleri yasaklarken, İsrailli yerleşimcilerin işgal altındaki Kudüs’ün diğer bölgelerinde toplanmasına izin veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 2 =