İkinci Kaşıkçı mı? Suudi Bir Yetkilinin Daveti Üzerine Arabistan’a Giden Lübnanlı Sanatçı Tutuklandı

İkinci Kaşıkçı mı? Suudi Bir Yetkilinin Daveti Üzerine Arabistan’a Giden Lübnanlı Sanatçı Tutuklandı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnanlı kaynaklar, bir Suudi yetkilinin daveti üzerine Suudi Arabistan’a seyahat eden Lübnanlı bir bestecinin Riyad’da tutuklandığını bildirdi.

Lübnanlı kaynaklar bugün ülkenin Suudi Arabistan’daki bestecilerinden biri olan “Samir Safir” in tutuklandığını duyurdular.

Tiar haber sitesinde, tanınmış bir gazeteci olan Hüseyin Murteza’dan alıntı yaparak, Suudi Arabistan direktörü Walid bin Ghazi’nin daveti üzerine Suudi Arabistan’a seyahat etti.

Lübnan gazetesi Al-Ahbar da Samir Safir’in Suudi bir yetkilinin davetiyesine olumlu yanıt verdikten sonra birkaç gün önce Riyad’da tutuklandığını bildirdi.

Lübnan gazetesi, haber kaynaklarına göre Suudi güvenlik güçlerinin Samir Safir’i tutukladığını ve Lübnan Dışişleri Bakanlığı’nın bilgi almak için Beyrut’taki Suudi büyükelçiliği ile temasa geçtiğini söyledi.

Rapora göre, Samir Safir’in eşinin Lübnan Dışişleri Bakanlığı ile temaslarının ardından eşini ziyaret etmesine izin verildi; Ancak Suudi Arabistan’a gittikten sonra eşinin ziyaret etmesine izin verilmedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + twenty =