Son 20 günde ABD Polisi Tarafından 64 Kişi Öldürüldü

Son 20 günde ABD Polisi Tarafından 64 Kişi Öldürüldü

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Amerikan gazetesinin derlediği haberde, “George Floyd” u öldüren polis memurunun yargılandığı davanın başlangıcından bu yana, yarısından fazlası siyahi ve Latin kökenli olmak üzere 64 kişi Amerikan polisi tarafından öldürüldü.

Mahkeme, George Floyd’u öldüren polis memurunun davasının duruşmasının sadece birkaç saat önce, Chicago polisi teslim olduğunu gösteren 13 yaşındaki bir çocuğu ellerini havada iken vurarak öldürdü.

Bir gün sonra, 32 yaşındaki bir adam Florida, Jacksonville’de bir otelde polis tarafından vurularak öldürüldü. Ertesi gün Florida, Floyd cinayetinin bir tanığı mahkemede ifade verirken Clermont’ta 40 yaşındaki akıl hastası bir adam eyalet polisi tarafından vurularak öldürüldü.

New York Times’a göre, Floyd cinayetinin yargılanmasına giden günlerde, ABD polisi tarafından olay yerinde başka bir adam öldürüldü.

Gazeteye göre, Minneapolis polis memuru Derek Shovin’in davası, Floyd’un Amerikan halkı için dizlerinin altındaki korkunç cinayetinin anısını canlandırırken, endişeyle kararını beklerken, Amerikan polisinin cinayetleri kesintisizdir artmaktaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × one =