Riyad ve Abu Dabi’nin Irak İçin Yıkım Dışında Hiçbir Şey Sunmadı

Riyad ve Abu Dabi’nin Irak İçin Yıkım Dışında Hiçbir Şey Sunmadı

Irak’taki  Asaib-i Ehli Hak Hareketinin genel sekreteri Kays Hazali, ABD, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin eylemlerini eleştirerek bu ülkelere güven olmadığını vurguladı.

Irak’taki  Asaib-i Ehli Hak Hareketinin genel sekreteri Kays Hazali, Suudi Arabistan ve BAE’nin Irak halkının kanını döktüğü için özür dilemesi gerektiğini vurguladı.

Hazali, Seyyid Muhammed Bakir El Sadr’ın şehadetinin 41. yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Suudi Arabistan ve BAE, Irak’la yeni bir sayfa oluşturma konusunda ciddiyse, terörü destekledikleri ve Irak halkının kanını döktükleri için özür dilemeliler.

Kays Hazali, Irak’ın Suudi Arabistan ve BAE’den kötülük ve yıkımdan başka bir şey görmediğini ve BAE ve Suudi Arabistan’ın girdiği her ülkenin yıkım, öldürme ve iç savaştan başka kaderi olmadığını söyledi.

“Bu ülkeler yüzünden çok kan ve şehit verdik … Sadece Suudi Arabistan, Irak halkı arasında kendilerini havaya uçuran 5.000 intihar bombacısı gönderdi. Riyad ve Abu Dabi’ye kolayca güvenilemeyeceğini de sözlerine ekledi.”

Körfez Arap devletlerinin “Irak’ı yok etmek ve istikrarı bozmak” için milyarlarca dolar harcamasını eleştiren Iraklı yetkili, Riyad’ın misyonerlerinin intihar bombardımanlarına fetva vermesini engellemek için hiçbir önlem almadığını söyledi.

BAE’nin Irak’a yönelik eylemlerinin çok tehlikeli olduğunu belirten Genel Sekreter, Abu Dabi’nin Irak seçimlerini kendi çıkarları doğrultusunda manipüle etmeye çalıştığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =