Washington Post: IŞİD’in Şuanki Lideri Bir ABD Casusuydu

Washington Post: IŞİD’in Şuanki Lideri Bir ABD Casusuydu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Washington Post, bir dizi gizli sorgu raporuna dayanarak, IŞİD’in şu anki liderinin bir ABD casusu olduğunu bildirdi.

Haberde, gizli sorgu raporlarına göre, mahkum 0601010-01, ABD güçleriyle işbirliği yaptığı, 2008 yılında kendisini Irak’ta ABD için görevlendirilen, şimdi IŞİD olarak bilinen terör örgütünde görev yapan bir mahkum olarak biliniyor.

Washington Post, sızdırılan belgelere göre 2008 yılında ABD güçleri tarafından Irak’ta yakalanan mevcut IŞİD liderinin sorgulanmasıyla ilgili bir dizi gizli belgenin sızdırıldığını bildirdi. IŞİD’in gizli karargahının nasıl olduğu ve ofisin ne zaman uygun şekilde işgal edildiğine dair ayrıntılı ipuçları verildi.

Belgeler ayrıca, tutukluların sorgulayıcılara IŞİD’in ikinci komutanı Ebu Qasura ve onun kişisel habercisi hakkında bilgi verdiğini ve birkaç hafta sonra ABD güçlerinin Musul kentine düzenlenen bir saldırıda Abu Qasura’ya saldırdığını gösteriyor.

Haberde, bir Irak hapishanesinde Amerikan casusu olarak görev yapan IŞİD mahkumunun şu anki IŞİD lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − 16 =