ABD Süpersonik Füzesi Testlerde Başarısız Oldu

ABD Süpersonik Füzesi Testlerde Başarısız Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD Hava Kuvvetleri’nin ultrasonik füzesinin denemesinin başarısızlıkla sonuçlandığını bildirdi.

Rusya’nın Sputnik haber ajansı, ABD süpersonik füzesinin 5 Nisan’da bir B-52 Stratoforters bombardıman uçağından ateşlenmesi planlanıyordu lakin füzenin teknik sorunlardan dolayı ateşlenemediği açıklandı.

Amerikan dergisi “Drive” da uçuş sırasında Amerikan süpersonik füzesinin ilk ateşleme testinin başarısız olduğunu yazdı. Füzeye AGM-183 adı verildi çünkü bombardıman uçağındaki teknik bir arıza nedeniyle başarısız oldu.

Projenin başarısızlığını teyit eden ABD Hava Kuvvetleri, başka bir füze güçlendiricisinin test edileceğini duyurdu.

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı geçtiğimiz günlerde ülkesinin süpersonik füzeleri üretiklerinden bahsetti ve ülkenin silahlı kuvvetlerinin en gelişmiş silahlarla donatıldığını ekledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2002’de George W. Bush yönetiminin füze savunmalarının geliştirilmesini yasaklayan 1972 füze anlaşmasını bozma kararının ardından Rusya’nın süpersonik silah sistemlerinin geliştirilmesinden başka seçeneği olmadığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 6 =