Ürdünlü Yetkili: Netanyahu’nun Ürdün’de İtibarı Yok

Ürdünlü Yetkili: Netanyahu’nun Ürdün’de İtibarı Yok

Acilnews’in yabancı basına dayarak sunduğu habere göre; Siyonist rejim, 1994 Wadi Arabah barış anlaşmasındaki yükümlülüklerinin aksine, Siyonist Başbakan Binyamin Netanyahu’nun emriyle geçen haftadan beri Ürdün’e su tedarik etmeyi durdurdu.

Netanyahu’nun emri, Siyonist rejim ile Ürdün arasındaki ve yakın zamanda Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin’in El Aksa Camii’ni ziyaret etmesini engelleyen bir anlaşmazlığın yalnızca bir parçası ve Ürdün, Netanyahu’nun uçağının BAE üzerinden uçmasını engelleyerek yanıt verdi.

Netanyahu, seçim kampanyası için Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile BAE’ye seyahat etme ve hatıra fotoğrafı çekme fırsatını kullanmak istese de Ürdün, Netanyahu’nun uçağının ülke üzerinden uçmasına izin vermedi.

Siyonist medya ayrıca, Netanyahu’nun Ürdün Kralı II. Abdullah’ın boğazındaki bir kemik gibi olduğunu ve Ürdün Kralı ile Netanyahu arasındaki son gerilimlerin bölgenin güvenliği ve siyasi meseleleri üzerinde bir etkiye sahip gibi göründüğünü bildirdi.

Bu bağlamda, Ürdün Senatosu üyesi ve ülkenin eski bakanı Muhammad Al-Momeni, ”İsrail Başbakanı Netanyahu dışında herhangi birinin Ürdün için çok daha iyi itibarı olduğunu çünkü Netanyahu’nun Ürdün kararında güvenilirliği olmadığını söylereyerek onunla irtibat kurma ve temasları kesildi.” dedi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 5 =