Arabistan’dan İslam Dünyasına Bir İhanet Daha!

Arabistan’dan İslam Dünyasına Bir İhanet Daha!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan bin Abdullah Al Suud, Tel Aviv ile ilişkilerin normalleşmesi ve Suudi Arabistan’ın ABD ile ilişkileri hakkında Perşembe akşamı Cyanan’a konuştu.

Faysal bin Farhan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Tel Aviv ile Riyad arasındaki ilişkilerin yakında normalleşmesi hakkındaki ilgili soruya yanıt olarak, “Bunun yakın olup olmadığını bilmiyorum. Filistin’den Suudi Arabistan’a bu büyük ölçüde barış sürecindeki ilerlemeye bağlı, bu nedenle doğal olarak masada 2002’den beri masada olan ve Arap Barış Planı olarak adlandırılan masadaki ilişkileri normalleştirmek için bir anlaşma var. Filistin sorununun adil çözümü karşılığında İsrail ile ilişkilerin tamamen normalleşmesi olasılığını yükselten bir girişim olur.” dedi.

Suudi Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: “İsrail’in bölgedeki konumunu normalleştirmenin tüm bölge için büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum. Bu [normalleştirme] ekonomik, sosyal ve güvenlik açısından çok faydalı olacaktır. Filistin meselesini çözmedikçe, bölgedeki ilişkilerin normalleşmesi artık başarılı olamaz. 1967 sınırlarına dayalı bir Filistin devleti kurabilirsek, bu Filistinlilere haysiyet verecek ve haklarını iade edecektir. Buna bir yol bulabilirsek, İsrail de dahil olmak üzere herkesin başarısına katkıda bulunabilmesi için bölgeyi çok daha güvenli ve daha müreffeh görebileceğimizi düşünüyorum.”

İşgal altındaki Filistin’den Mekke’ye direkt uçuşlar ve Riyad’ın uçuşlara tepkisi sorulduğunda, İbn Farhan şunları söyledi: “Bunu kabul etmedik; Ama dediğim gibi, İsrail ve Filistin konusunda ilerleme kaydedersek, çünkü bildiğiniz gibi, sadece Müslümanları değil, tüm dinlerin İsrail vatandaşlarını Suudi Arabistan’da memnuniyetle karşılıyoruz; Ama önce barış sürecini ilerletelim.”

Riyad’ın bu uçuşları kabul etmek istediği ve Riyad’ın bu aşamada bu konuyu harekete geçirmek için bir teklifi olup olmadığı hakkındaki bir başka soruya yanıt olarak, ‌ “Şimdi bir hipotez ve varsayımdan bahsediyoruz. Eklemek istediğim hiçbir şey yok.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × two =