Suudi Arabistan’da Alimler ve Camii İmamları Görevlerinden Alınıyor

Suudi Arabistan’da Alimler ve Camii İmamları  Görevlerinden Alınıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi hükümeti, muhaliflerine karşı rejimin son yıllarda Muhammed bin Selman’ın politikalarına uymadığı için 1000’den fazla din adamının görevlerinden alındığı bildirildi.

Suudi hükümetinin muhalifleri sosyal medyada Riyad hükümetinin çeşitli bahanelerle son yıllarda binden fazla din adamını görevlerinden alındığını bildiren mesaj yayımladılar.

Arap internet sitesi 21’e göre, “Al-Tajma ‘el-Vatan” partisi genel sekreteri “Yahya Asiri”, hatiplerin işten çıkarılması ve tutuklanması için operasyonların devam ettiğini ve binden fazla kişiyi kapsadığını söyledi, ve bunun ana nedenleri tweetler ve Suudi Arabistan’ın resmi öğretilerine karşı güçlü bir muhalefet ve Müslüman Kardeşler’in dönüşüne karşı düşmanlığın olmaması.

Bazı Twitter hesapları, görevden alınmalarına neden olan bahaneyi gerekçe göstererek, görevden alınan ve tutuklanan onlarca din adamının ve din adamının ismini de yazdı. En bariz nedenlerden biri, vaizlerin İslam Peygamberi’ne (s.a.a hakaret ettikten sonra Fransız mallarını boykot etmeye davet etmeleridir.

Tanınmış bir Suudi üniversitesi profesörü ve muhalifi Nasser el-Ghamdi, Mekke bölgesinde kovulan 50 cami din adamının bir listesini yayınladı. El Ghamdi’ye göre, bu kişiler Mekke bölgesinin emiri Halid el Faysal’ın emriyle kovuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − eleven =