Suudi Koalisyonu Yemen’deki Kendi Mevzilerine hava Saldırısı Düzenledi

Suudi Koalisyonu Yemen’deki Kendi Mevzilerine hava Saldırısı Düzenledi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli bir askeri kaynak, Suudi koalisyon savaş uçaklarının Ma’rib eyaletinin Nahla bölgesinde kendi militanlarını mevzilerini bombalayarak birkaç kişiyi öldürdüğünü aktardı.

El Mayadin’e göre, hava saldırısı Suudi bağlantılı milislere ait bir aracı da hedef alarak imha etti. Askeri bir kaynağa göre, bu hava saldırıları kasıtlı ve iç arındırma amaçlıdır ve daha önce defalarca gerçekleştirilmiş ve son zamanlarda artmıştır.

Yemen askeri kaynaklarına göre, teslim olan militanların sayısı ve aşiretler ile Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti arasında tarafsız anlaşmalar imzalandıkça saldırıların sayısı arttı.

Öte yandan Yemenli aşiretlerin Sanaa hükümetinin güçlerine katılmasının temel nedenlerinden biri Suudi savaş uçaklarının hava saldırılarıdır. Daha önce, istifa eden hükümet komutanları, yanlış hava saldırılarının artması nedeniyle Suudi koalisyonu ile ABD istihbarat işbirliğinin sona ermesiyle ilgili endişelerini dile getirmişlerdi.

Geçen yıl eylül ayında insan hakları örgütü Sam, savaşın başlangıcından bu yana Suudi koalisyon savaşçılarının devrik Mensur Hadi hükümetinin güçlerinin pozisyonlarını 63 kez hedef aldığını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + 18 =