Netanyahu’yu Dışişleri Bakanı, BAE’ye Gitmesini Engelledi

Netanyahu’yu Dışişleri Bakanı, BAE’ye Gitmesini Engelledi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist haber kaynakları Siyonist rejimin başbakanının rejim dışişleri bakanının Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmesini engellediğini bildirdi.

Yedioth Ahronoth gazetesine göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Dışişleri Bakanı Gabi Aşkenazi’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret etmesini engellemek için müdahale ettiğini yazdı.

Gezinin, geçtiğimiz hafta Ürdün ile hava sahası uçuşuyla ilgili bir anlaşmazlık nedeniyle iptal edilen başbakanın planlanan ziyaretinden birkaç gün sonra yapılması planlanmıştı.

Netanyahu, Pazar sabahı yaptığı açıklamada, Suudi hava sahasından Birleşik Arap Emirlikleri’ne uçuşunun geçen hafta Yemen füze tehdidi nedeniyle engellendiğini söyledi.

Haberde Netanyahu, rejimin Channel 13 televizyonuna verdiği röportajda, Ürdün hava sahasını uçuşa geçici olarak kapatması nedeniyle geçen hafta Ürdün ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle BAE’ye seyahatini iptal ettiğini duyurdu. Ona göre, Ürdün hava sahasının kapatılmasının ardından BAE’ye gitmek için daha güneyde başka bir rota daha vardı, ancak bu rotanın kendi sorunları vardı.

Netanyahu, Suudi saldırganlara yönelik üstü kapalı bir Yemen füze saldırısına atıfta bulunarak, “Geçen hafta Suudi Arabistan göklerinde sorunlar vardı.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 + eight =