Netanyahu, BAE’ye Giden İlk Siyonist Başbakan Olacak

Netanyahu, BAE’ye Giden İlk Siyonist Başbakan Olacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail medyası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Benzaid El Nahyan ile görüşme zamanını bildirdi.

İbranice yayın yapan Walla News kanalının muhabiri Barack Ravid, Netanyahu’nun Perşembe günü Birleşik Arap Emirlikleri’ne ilk kez resmi bir ziyaret yapacağını tweet attı.

Ravid, üst düzey Arap yetkililerin İsrail başbakanının Abu Dabi ziyareti sırasında Benzaid ile görüşeceğini de aktardı.

Netanyahu’nun BAE ziyareti – Abu Dabi ile Tel Aviv arasında bir uzlaşma anlaşmasının imzalanmasının ardından gerçekleşecek.

Siyonist medyaya göre Netanyahu, işgal altındaki Filistin’deki genel seçimlerden iki haftadan kısa bir süre önce Abu Dabi Veliaht Prensi ile görüşmek üzere BAE’ye gidiyor.

Netanyahu’nun aslında Kasım ayında iki ülkeyi ziyaret etmesi planlanmıştı. Ancak kovid 19 salgını, iç siyasi sorunlar ve bazı dış etkenler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerle yolculuk önce Aralık’a, ardından Ocak’a ertelendi.

Daha önce I24 News, rejimin bir askeri koalisyon oluşturmak için Bahreyn, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile istişarelerde bulunduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 + ten =