Netanyahu: İran’ın Nükleer Programını Durdurmak Gelecekteki Önceliğimdir

Netanyahu: İran’ın Nükleer Programını Durdurmak Gelecekteki Önceliğimdir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Arap ülkeleriyle uzlaşma anlaşmaları imzalamanın İran karşıtı ilgili asılsız iddiaları yineledi.

Jerusalem Post’a verdiği bir röportajda Netanyahu, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Mağrip’in İran karşıtı konumlarının onları İsrail ile uzlaşmaya ve ilişkileri normalleştirmeye yönlendirdiğini iddia etti.

“Bu (İran’la çatışma) esas olan şeydir” dedi. Onları İsrail’e getiren oydu. İsrail’i sadece her şey için bir teknoloji kaynağı olarak değil, aynı zamanda kendilerini tehdit eden bir ülke olan İranla yüzleşirken gördüler. [İran] bizi yok etmekle daha çok tehdit ediyor, ancak onlar (Arap ülkeleri) İsrail’in kendileri için önemli bir müttefik olduğunu anladılar.”

Jerusalem Post’a göre İsrail başbakanı, İran’ın nükleer programını durdurmanın önceliklerinden biri olduğunu iddia etti.

Netanyahu, İran nükleer anlaşmasına muhalefetini yineleyerek, “Yaptığım şey yüzünden İran yıllarca geri püskürtüldü ve yine benim yapacağım şey yüzünden nükleer silah alamayacaklar. Ben başbakan olduğum sürece, İran’ın atom bombası olmayacak.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × three =