Haaretz: Anketlere Göre, Netanyahu Karşıtları Güçleniyor

Haaretz: Anketlere Göre, Netanyahu Karşıtları Güçleniyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yolsuzluğuna karşı protestolar ve gösteriler devam ederken, anketler önümüzdeki seçimlerde Netanyahu koalisyonunun çoğunluğunun kaybedeceğine işaret ediyor.

İsrail’in Channel 12 televizyonu tarafından yapılan yeni bir anket, Netanyahu partilerinin İsrail Knesset’te (Knesset) çoğunluğa ulaşması ve bir kabine koalisyonu oluşturmak için gerekli sayıda sandalyeyi elde etme olasılığına ilişkin önceki anketlerin sonuçlarının hala geçerli olduğunu gösteriyor.

Haaretz gazetesine göre, elbette bu zafer tüm Netanyahu karşıtı partilerin seçimlerde aday olacak bir koalisyon oluşturmasına ve ortak bir lideri başbakan adayı olarak atamasına bağlı; Bunu başarması kolay olmayabilir.

Ankete göre, Yair Lapid liderliğindeki Yashatid partisi 18 sandalye, Netanyahu’nun eski müttefiki Gideon Saer liderliğindeki Yeni Umut partisi 13 sandalye, Naftali Bennett liderliğindeki Yamina partisi 11 sandalye ve iki sandalye kazandı. Aşırılık yanlısı Yahudi partileri birleşerek 15 sandalye kazandı.

Ayrıca Arap Ortak Liste Partisi’nin yeni seçimlerde 9, İşçi Partisi’nin 6 sandalye ve Avigdor Lieberman’ın başkanlığındaki İsrail Beitona partisinin 7 sandalye kazanabileceğini gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three − three =