Ermenistan ordusu Paşinyan’ı istifaya çağırdı! Sokaklar karıştı…

Ermenistan ordusu Paşinyan’ı istifaya çağırdı! Sokaklar karıştı…

Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan’ın ve hükümetinin istifa etmesi çağrısında bulundu, çok sayıda halk sokaklara döküldü.

2 / 21

PAŞİNYAN’DAN AÇIKLAMA: BU BİR DARBE GİRİŞİMİDİR, HALKI SOKAKLARA ÇAĞIRIYORUM

Paşinyan, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’la süren 6 haftalık çatışmaların ardından Ermenistan’da eleştiri oklarının hedefindeki isim olmuştu. Ermenistan lideri istifa çağrılarıyla karşılaşmış ancak görevini bırakmamıştı.

3 / 21

Ermenistan ordusunun istifa çağrısının ardından Paşinyan, ordunun kendisine yönelik istifa çağrısını “darbe girişimi” olarak nitelendirerek, destekçilerini sokağa çağırdı.

4 / 21

PAŞİNYAN’DAN YENİ AÇIKLAMA

“Ülkede bir darbe girişimi yaşanıyor” dedikten sonra destekçilerine sokağa çıkma çağrısında bulunan Paşinyan, Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’na destekçilerinin yanına geldi. 

5 / 21

Burada kısa bir açıklama yapan Başbakan, ordunun açıklamasını “duygusal bir tepki” olarak yorumlayarak, ” Durum yönetilebilir. İletişim halindeyiz” dedi.

6 / 21

PAŞİNYAN DA GENELKURMAY BAŞKANINI GÖREVDEN ALDI

Ordunun muhtıra verdiği Başbakan Nikol Paşinyan da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan’ı görevden aldığını duyurdu.

7 / 21

PAŞİNYAN’A TEPKİLER DİNMİYOR

Ermenistan ordusunun çağrısıyla yeniden gündeme istifa talebi aylardır ülkede konuşulan en önemli mesele. Özellikle Erivan merkezli yapılan ve Azerbaycan karşısında Karabağ’da alınan tarihi hezimet sonrası artış gösteren istifa talepleri gün geçtikçe büyüyor.

8 / 21

Hemen her hafta polis müdahaleleriyle sonuçlanan ve arbedenin yaşandığı eylemlerde göstericiler, Başbakan Nikol Paşinyan ve beraberindeki hükümetin istifasını talep ediyor.

9 / 21

10 / 21

11 / 21

12 / 21

13 / 21

14 / 21

15 / 21

16 / 21

17 / 21

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, orduya karşı taraftarlarına destek çağrısında bulundu. 

18 / 21

Halkın sivil gücünün korunmasının şu anda en önemli konu olduğunu vurgulayan Paşinyan, yaşananları “askeri darbe girişimi” olarak nitelendirdi ve destek veren taraftarlarına konuşma yaptı.

19 / 21

21 / 21

KAYNAK: Haber7.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 1 =