Erbil’e Düzenlenen Saldırının Sorumluluğunu yeni Kurulan Iraklı Bir Direniş Grup Üstlendi

Erbil’e Düzenlenen Saldırının Sorumluluğunu yeni Kurulan Iraklı Bir Direniş Grup Üstlendi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Erbil’e yapılan roket saldırısının sorumluluğunu yeni kurulan Iraklı direniş grubu Seraya Evliyaid-Dem Birlikleri  üstlendiğini bildirdi.

Grup tarafından Sabrina News kanalında yayınlanan bir açıklamada, “Allah’ın lütfu ve halkımızın duaları üzerine, 15 Şubat saat 21: 15’te, birliklerimiz Amerikan işgalcilere karşı başarılı bir operasyon başlattı”

“Erbil’deki işgalci üssünden (El-Harir) 7 km yaklaşarak ve işgalcilerin uçaksavar sisteminin roketleri engelleyememesi nedeniyle hedeflerine isabet eden 24 roketle ölümcül bir şekilde vurabildik.” denildi.

Ayrıca açıklamada, “Operasyon, işgalcilerin araçlarına, depolarına ve uçaklarına ağır hasar vermiş ve işgal unsurlarından çok sayıda can kaybıyla sonuçlanmıştır.” Denildi.

“Halkımıza işgal üssünün dışına düşen havanların, füzelerimizi durdurmaya çalışan Amerikan roketleri olduğunu bildirmek istiyoruz.”

Yeni kurulan Iraklı grup, “Sabırlı halkımızla, şehit liderlerin intikamını alma talebinizi yerine getireceğimize ve Amerikan işgalcilerin Kürdistan’da [Irak] bile güvende olmayacağına ilan ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × two =