Lavrov: Filistin Devletinin Yerini Hiçbir Devlet Tutamaz

Lavrov: Filistin Devletinin Yerini Hiçbir Devlet Tutamaz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ve Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi Moskova’da bir ortak basın toplantısı düzenlediler.

Habere göre Rusya Dışişleri Bakanı, Ürdünlü mevkidaşı ile Irak, Libya, Yemen ve Suriye’deki durumu ve bu ülkelerin iç sorunlarını iyileştirilmesi konusunda görüşüldüğünü söyledi.

Ayrıca Moskova’nın Siyonist rejim ile bazı Arap ülkeleri arasındaki ilişkilerin normalleşmesini memnuniyetle karşıladığını, ancak ilişkilerin normalleşmesinin bir Filistin devleti ve iki devletli bir çözümün oluşumuna engel olmaması gerektiğini söyledi.

Siyonist rejim ile Filistinliler arasında doğrudan görüşmelere vurgu yapan Rusya Dışişleri Bakanı, Dörtlüsü ve Arap devletlerini bu görüşmeleri desteklemeye çağırdı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman el-Safadi, Filistin meselesinin ülke için kilit bir konu olduğunu ve öncelik olduğunu söyledi. Ona göre iki devletli çözüm fikri, İsrail rejiminin eylemleri ve saldırıları nedeniyle ciddi tehlike altında olduğunu bildirdi.

Filistin ile İsrail arasındaki müzakereler, tutukluların serbest bırakılmaması ve yerleşimlerin devam etmesi ve 1967 sınırlarının İsrail tarafından kabul edilmemesi nedeniyle Nisan 2014’te askıya alınmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × five =