ABD’li 25 Milletvekili Ensarullah’a Yaptırımı Kınadı

ABD’li 25 Milletvekili Ensarullah’a Yaptırımı Kınadı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Temsilciler Meclisi’nin Dış İlişkiler Komitesi başkanı George Micks liderliğindeki 25 üyesi, Trump yönetiminin Yemen Ensarullah hareketini terörist ilan etmesine karşı çıkarak, bu durumu kınadı.

Habere göre, ABD’li temsilciler, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya yazdığı bir mektupta Yemen Ensarullah hareketini terörist gruplar listesine alma girişiminin felaketle sonuçlanacağı uyarısında bulunurken,  Trump yönetiminin son günlerinde acele aldığı kararların hesapsız kitapsız olduğuna dikkat çektiler.

Micks mektupta, “Trump yönetiminin son günlerindeki bu girişim, şüphesiz dünyanın en büyük insani krizini şiddetlendirecek ve binlerce Yemenli’yi daha büyük riske atacak” dedi.

Micks, ”Gerçek şu ki, Trump yönetimi bu kararı vermek için acele ediyordu ve bu kararın Yemenli siviller için getireceği sonuçları görmezden geldi.” dedi.
ABD’li temsilci, “Bu karar, BM Özel Temsilcisi Martin Griffiths’in barış müzakerecisi olarak çalışmasını zorlaştıracak ve bu savaşın sona ermesini yalnızca engelleyecektir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − two =