Nasrallah: Amerikalılar Son Olaylarla Trump’ın Tehlikesini Anladı

Nasrallah: Amerikalılar Son Olaylarla Trump’ın Tehlikesini Anladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Cuma gecesi Lübnan’ın iç işleri hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasının başında sadece Lübnan’daki gelişmelerden söz etmesi gerektiğini, ancak Amerika Birleşik Devletleri’nde, özellikle Donald Trump taraftarlarının Kongre binasına saldırısı ve sonrasındaki olayları kolaylıkla göz ardı edilemeyecek olaylar olmak üzere önemli gelişmeler yaşandığını söyledi.

Seyyid Hasan Nasrallah, bölgedeki Amerikalı arkadaşların olayı normal bir olay haline getirmeye çalışmasına rağmen bunun Amerika’nın sözde demokrasisinin gerçeğini gösterdiğini söyledi.

“ABD Kongresi’nde olup bitenlerin işaretleri tehlikelidir ve müttefikleri bunu küçümsemeye çalıştılar. Ancak Amerikalılar, Trump’ın ülkelerine yönelik siyasi tehdidini hissettiler.” dedi.

“ABD Kongresinde olanlar önemli bir olaydı; Bu olay, bir buçuk yıldır Lübnan’da yaratmaya çalıştıkları bir şeydi. Amerikalılar, Kongre’ye olanları [benzer şekilde] hükümetlerini devirmek için diğer ülkelere ihraç etmeye alışmışlardı.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twelve − two =