Ayetullah Reisi: Şehid General Süleymani Suikastının Failleri Artık Yeryüzünde Güvende Olmayacak

Ayetullah Reisi: Şehid General Süleymani Suikastının Failleri Artık Yeryüzünde Güvende Olmayacak

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran Yargı Başkanı Ayetullah İbrahim Reisi, Tahran Üniversitesinde General Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Muhendes ile beraberindekilere suikastını anma yıldönümünde, İmam Humeyni ve muharrem mekteplerinin yanı sıra Şehit Süleymani mektebi olması gerektiğini vurguladı.

Reisi, ”Şehit Süleymani mektebinin ilk özelliği İhlasdır. İkinci özelliği basirettir. üçüncü özelliği vilayete tam tabii olmasıdır. Diğer özelliği ise Mazlumları himaye etme, bu mektebin diğer bir başka özelliği ise halkla beraber olması” olduğunu işaret etti.

Bölgede IŞİD’i musallat ederek direnişi silahsızlandırmak, öz İslam’ın yerine halka Amerikan İslamını bölgeye yerleştirmek isteyenler bunu başaramadı çünkü Şehid Süleymani buna izin vermedi.

Yargı başkanı şunları söyledi: Direniş ideolojisi hâkimiyet ve kibir akımını bozdu. Direniş, düşmanı çaresiz kılan bir şey yaptı. Hac Kasım suikastı, düşmanın çaresizliğinin bir işaretidir, üstün elinin bir işareti değildi.

Yargı başkanı, düşman sert intikam bekliyor. Ciddi bir intikam olacak ve şimdiye kadar gördükleri bir intikam tezahürüydü. İntikamın zamanını ve yerini İslam Ümmeti kendisi belirleyecektir, ancak düşman bilmektedir ki, bundan sonra hayat kendisi için daha zor olacaktır.

Ayetullah Ra’isi şunları kaydetti: Bu suikastta yer alanların hiçbiri bu yeyüzünün hiçbir yerinde güvende olmayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

16 + twenty =