ABD’li Yetkiliden Afgan Hükümetine Karşı Taliban İle İşbirliği İtirafı

ABD’li Yetkiliden Afgan Hükümetine Karşı Taliban İle İşbirliği İtirafı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; ABD’nin eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert McMaster: ”Afganistan, Trump yönetiminin dış politikasının en büyük başarısızlığıdır” dedi.

Herbert McMaster, “Şu anda Afganistan’da gördüğümüz şeyin bu ülkede insani bir felaketin başlangıcı olduğunu düşünüyorum. Belki Taliban ve cihatçı grupların bölgenin kontrolünü yeniden kazandığı duruma, uyuşturucu ticaretine geri dönebiliriz ve dünyanın geri kalanı için büyük bir tehdit haline gelir.” dedi.

McMaster sözlerine şöyle devam etti: “Bu ihlal hakkında endişelenmiyorum, ayrıca Biden yönetiminin muhtemelen aynı şeyi yapmaya devam edeceğinden de endişeliyim.” Dedi.

Ağustos 2018’de ABD hükümeti Taliban ile doğrudan görüşmelere başladı. Bir ay sonra Zalmai Khalilzad, ABD’nin Afganistan Özel Temsilcisi seçildi.

Halilzad, Taliban ile doğrudan görüşmelerde ABD birliklerinin şartlı olarak geri çekilmesini kabul etti ve ABD ile Taliban arasında bir dönüm noktası anlaşması şubat ayında imzalanmış oldu.

Amerika Birleşik Devletleri, 14 ay içinde Afganistan’dan diplomatik olmayan personel, askeri müteahhitler, eğitmenler, danışmanlar ve destek güçleri de dahil olmak üzere tüm birliklerini ve koalisyon güçlerini geri çekme sözü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 11 =