Endonezyalılardan Fransız Büyükelçisinin Sınır Dışı Edilmesi Çağrısı

Endonezyalılardan Fransız Büyükelçisinin Sınır Dışı Edilmesi Çağrısı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Fransa’da İslam Peygamberi’ne (s.a.a) karşı hakaret içeriklerinin yayınlanması ve Fransa hükümetinin Cumhurbaşkanı bu iğrenç eylemlere verdiği desteğe küresel protestoların ardından Endonezyalı Müslümanlar gösteriler düzenledi.

Reuters’e göre, Fransız büyükelçiliği önünde toplanan binlerce Endonezyalı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı açıklamalarını kınadı ve büyükelçinin sınır dışı edilmesi çağrısında bulundu.

Macron’un pankartları ve resimlerini tutan Endonezyalılar onu “gerçek bir terörist” olarak nitelendirdiler ve sözlerini geri almasını ve dünyadaki tüm Müslümanlardan özür dilemesini talep ettiler.

Protestocular, Fransız büyükelçisinin Endonezya’dan sınır dışı edilmesine ek olarak, ülkeden ithal edilen ürünleri boykot etme gereğini vurguladılar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı sözleri ve İslam karşıtı yasa tasarıları getirme konusundaki ısrarı, Fransa’yı gerginlik ve güvensizlik çizgisine soktu.

Şimdiye kadar birçok İslam ülkesinde Fransız bayrağı ve cumhurbaşkanının fotoğrafları ateşe verildi veya büyükelçilik önünde mitingler düzenlendi ve Müslümanlar Fransız yetkililerden hatalarından vazgeçmelerini talep etmekteler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =