Ermenistan’dan Fransa’nın İslam Karşıtı Tutumuna Destek

Ermenistan’dan Fransa’nın İslam Karşıtı Tutumuna Destek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ermenistan, Fransa’da İslam karşıtlığını takip ederek İslam Peygamber’ine (s.a.a) hakaret varan süreçte, Müslüman ülkelerdeki insanların büyük öfkesiyle karşı karşı kalan Fransa ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile tam bir dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

Ermenistan Radyosu’na göre, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı dayanışma tweetinde “Saldırgan sözler, terörizme destek, dini meselelerin nefreti kışkırtmak için bir araç olarak kullanılmasının medeni dünyada yeri yoktur” dedi.

Son zamanlarda, Fransız tarih öğretmeni “Samuel Petty” nin İslam Peygamber’ine (s.a.a) hakaret eden karikatürleri gösterme eylemi ve bir Çeçen tarafından öldürülmesi, Fransa’da tepkiye neden olmuştu.

Bu olaydan sonra Peygamberimize (s.a.a) hakaret içeren karikatürler Fransa’nın başkenti Paris sokaklarına yayıldı ve şehirde projektör olarak sergilendi.

Macron ayrıca İslam Peygamberine (PBUH) yönelik aşağılayıcı sözleri destekledi ve bunu İslami cemaatlerin öfkesini körükleyen “ifade özgürlüğü” olarak meşrulaştırdı.

Türkiye Cumhurbaşkanı ve Pakistan Başbakanı da dahil olmak üzere birçok ülkeden yetkililer de Fransa Cumhurbaşkanı’nın İslam karşıtı duruşuna yanıt verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =