İslam’a Hakaret Tartışmasında Alman Hükümeti Fransa’nın Türkiye’ye Karşı Tutumunu Savundu

İslam’a Hakaret Tartışmasında Alman Hükümeti Fransa’nın Türkiye’ye Karşı Tutumunu Savundu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Alman hükümeti Pazartesi günü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron’un İslam karşıtı sözlerine karşı protestosunu “iftira” olarak nitelendirdi.

Times of Israel’e göre Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü, Erdoğan’ın Macron’a yönelik eleştirisini kınayarak şöyle dedi: “Bunlar iftira niteliğinde ve tamamen kabul edilemez açıklamalar. Özellikle de Fransız öğretmeni Samuel Petty’nin aşırı İslamcı bir kişi tarafından korkunç bir şekilde öldürüldüğüne dair söylentiler.”

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Haiku Moss, “İslami aşırılığa karşı mücadele” konusunda Fransa ile dayanışma içinde olduğunu ifade etti ve Erdoğan’ın sözlerini kınadı.

Son iki haftada bir Fransız yayınında aşağılayıcı bir karikatür yayınlanması İslami toplulukları kızdırdı. Bu öfke, Macron’un geçen Çarşamba günü görüş özgürlüğü bahanesiyle yapılan hareketi destekleyen açıklamalarıyla daha da arttı ve Erdoğan ve İmran Han da dahil olmak üzere birçok ülkedeki yetkililer, Fransız cumhurbaşkanının tutumunu kınadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + fifteen =