Trump’ın İran’a karşı son girişimi başarısız oldu / cumartesi ve pazar, ulusun zafer günü

Trump’ın İran’a karşı son girişimi başarısız oldu / cumartesi ve pazar, ulusun zafer günü


Trump’ın İran’a karşı son girişimi başarısız oldu / cumartesi ve pazar, ulusun zafer günü
Saed News: Trump’ın Mayıs 1997’de BM Güvenlik Konseyi’nden ayrılmasıyla ABD’nin adı anlaşmadan çıkarıldı ve Güvenlik Konseyi üyelerine göre anlaşmada belirtilen hakları ve karar metnini onaylamak için kullanamadı.
Hukuk ve Uluslararası İşlerden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı İran İslam Cumhuriyeti, “ABD, Borjam’a veya geri çekilen diğer çok taraflı mekanizmalara bir alternatif sunamaz.” Dedi. Uluslararası Atom Enerjisi Yönetim Konseyi toplantısında belirtildi. “İran, anlaşmayı tam ve etkili bir şekilde uygulamaya istekli olduğunu defalarca gösterdi ve “Biraz daha gerçekçi olmalıyız.”

“İran anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirdi, ancak aynı zamanda haklarından yararlanmak neredeyse imkansız.” Dedi ve ABD’nin nükleer anlaşmadan çekildiğini ve ülkeme azami yaptırımlar uyguladığını belirtti. . »
Bir makale yazdırmak için tavsiyeye mi ihtiyacınız var? Tıklayın
İran Merkez Sigortası gözetiminde sigorta ofisi ve komisyonculuk kurulması

Baharvand’a göre; İran, anlaşma çerçevesinde telafi haklarına sahiptir. “Bununla birlikte, anlaşmada yer alan haklardan özgürce yararlanabildiğimiz anda misilleme tedbirleri almaya hazırız.”

Duyuru, Alman, İngiliz ve Fransız dışişleri bakanlarının yakın zamanda düzeni sağlamayı ve ABD’nin İran’a karşı tetikleme mekanizmasını harekete geçirme iddialarını reddetmesi üzerine geldi.

Aslında, Burjam hakkındaki Avrupa Troyka açıklaması, Trump ve Pompeo’nun İran’a karşı tetikleyici bir mekanizma başlatma girişimlerine yanıt olarak geldi, bu da Trump’ın Avrupalı ​​müttefiklerinden olumsuz bir yanıtla sonuçlandı ve herhangi bir nedenle Güvenlik Konseyi gündeminden çıkarıldı. Clear, Trump’ın Borjam’dan ayrılması demektir. İran ile P5 + 1 ülkeleri arasında yıllarca süren görüşmelerin sonucu olan Borjami, ABD’nin çekilmesiyle şimdi P5 + 1 ülkelerine dönüştü.

Özellikle Kasım ayındaki ABD başkanlık seçimleri öncesinde İran’a karşı tetikleyici bir mekanizma başlatmayı büyük ölçüde ummuş olan Trump, Avrupalılardan ve Güvenlik Konseyi’nden olumsuz bir yanıt aldı ve Hassan Ruhani’ye göre ABD için utanç verici bir yenilgi oldu. Uluslararası arenada.

Önümüzdeki hafta cumartesi ve pazar günlerinin İran ulusunun zaferinin ve ABD’nin utanç verici yenilgisinin günü olduğunu vurgulayan ülkemiz Cumhurbaşkanı, dün yaptığı açıklamada, “Tetikleme mekanizması sadece ayrılan değil, başkalarını da cesaretlendiren ülkeye değil Borjam üyelerine ait. “Güvenlik Konseyi kararını uygulayan her ülkeyi geri çekecek ve cezalandıracaktır.”

Ruhani’ye göre; Tetikleme mekanizması süreci, Eylül ayı sonunda biten bir aylık bir süreçtir ve neyse ki ABD bu sürece başlayamadı bile.

KAYNAK: Saednews.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + 11 =