İrevani: İsrail rejimine saldırgan politikalarını durdurması için baskı yapılmalı

İrevani: İsrail rejimine saldırgan politikalarını durdurması için baskı yapılmalı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler’deki büyükelçisi ve daimi temsilcisi dün “İsrail rejimine, uluslararası hukuka saygı duyması, işgalini ve saldırgan politikalarını durdurması konusunda uluslararası toplum tarafından baskı yapılması gerektiğini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler’deki büyükelçisi ve daimi temsilcisi dün “İsrail rejimine, uluslararası hukuka saygı duyması, işgalini ve saldırgan politikalarını durdurması konusunda uluslararası toplum tarafından baskı yapılmalı, aksi takdirde küresel barış ve güvenliğe ciddi bir tehdit oluşturmaya devam edecektir.”açıklamasında bulundu.

Yakın Doğu’daki Yerinden Edilmiş Filistinlilere Yardım ve Bayındırılık Ajansı’nın (UNRWA) raporunu dinlemek üzere Genel Kurul toplantısında konuşan Emir Said İrevani “Siyonist rejimin soykırımı ve Gazze’nin devam eden kuşatması, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu binlerce sivili doğrudan tehlikeye attı. Bu eylemler yalnızca ağır insan hakları ihlalleri değildir.

UNRWA, Yerinden Edilmiş Filistinlilere insani yardım sağlayan tek kurum olarak bu krizde hayati bir rol oynuyor. İsrail rejiminin Knesset’inin bu teşkilata karşı son eylemleri gibi faaliyetlerini aksatmaya yönelik her türlü girişim şiddetle kınanmaktadır.” Vurgusunda bulundu.

İrevani sözlerine şunları da ekledi:

“İran İslam Cumhuriyeti, İsrail rejiminin uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine derhal uyması ve işgal altındaki Filistin topraklarına insani yardımın serbestçe ve sürekli olarak akmasına izin vermesi gerektiğini vurguluyor. Filistin meselesine adil bir çözüm ancak işgalin sona erdirilmesi ve İsrail rejiminin saldırgan politikalarının durdurulmasıyla mümkün olabilir. İsrail rejimi, soykırım, savaş suçları, insanlığa karşı suçlar işleyerek, Uluslararası Adalet Divanı’nın emirlerini hiçe sayarak ve sürekli olarak Filistin halkının haklarını ihlal ederek, Uluslararası barış ve güvenliğe doğrudan bir tehdit olarak görülüyor ve eylemlerinden sorumlu tutulmalıdır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − eleven =