200’den fazla doktor Trump’a teşhis koydu: Malign narsisizm

200’den fazla doktor Trump’a teşhis koydu: Malign narsisizm

ABD’de yapılan son bir anket, vatandaşların yüzde 27’sinin seçimlerden sonra bir iç savaş çıkabileceğinden endişe duyduğunu ortaya koyarken, Trump ve Harris destekçileri bu konuda benzer kaygıları paylaşıyor.

YouGov tarafından yapılan son anket, ABD vatandaşlarının yaklaşık yüzde 27‘sinin seçimlerin ardından bir iç savaş çıkabileceğinden endişe duyduğunu gösteriyor.

Hem Kamala Harris hem de Donald Trump destekçileri bu konuda benzer kaygılar ifade ediyor.

Ankete katılanların yüzde 6’sı seçimlerden sonra bir iç savaş olasılığını “kuvvetle muhtemel” olarak değerlendirirken, yüzde 21 bu ihtimalin “biraz muhtemel” olduğunu düşünüyor.

Bunun yanı sıra The Times gazetesi ve SAY24 projesi için 18-21 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen anket hem Trump hem de Harris destekçileri arasında iç savaş ihtimaline yönelik kaygıların oldukça benzer oranlarda olduğunu ortaya koyuyor.

Toplamda 1266 kişi ile yapılan ankette, katılımcıların yüzde 12’si Trump’ın haksız yere zaferinin elinden alınması durumunda tanıdıkları birinin şiddet eylemlerine başvurabileceğini ifade etti.

Harris’in haksızlığa uğradığını düşünenler arasında bu oran yüzde 5 olarak kaydedildi.

Anket, silah sahipliği ile iç savaş riski algısı arasında doğrudan bir ilişki olmadığını da ortaya koydu.

Anket sonuçları, Amerikan toplumunda büyük bir bölünme olduğunu gözler önüne sererken, seçmenlerin yüzde 84’ü ülkenin on yıl öncesine kıyasla çok daha fazla kutuplaştığını kabul ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim yarışından çekilerek Demokrat Parti’nin adayı olarak Kamala Harris’i desteklemesiyle, parti bir “balayı dönemi” yaşamış ve anketler Demokratların Kasım ayında kazanma şansının yüksek olduğunu işaret etmişti.

Fakat son anketler, Trump’ın yarışı önde götürdüğünü ve hata payı dahilinde de olsa kilit eyaletlerde üstünlük sağladığını gösteriyor.

Erken oy kullanımında 28 milyondan fazla ABD vatandaşı sandık başında

ABD’nin 60. başkanlık seçimleri için erken oy verme süreci başladı ve şimdiden 28 milyondan fazla kişi oy kullandı.

NBC News‘e göre, başkanlık seçimlerine 5 Kasım’a kadar süre varken, 24 Ekim itibariyle erken oy kullanma hakkına sahip eyaletlerde 28,6 milyon kişi oyunu kullandı.

Verilere göre, oy verenlerin yaklaşık yüzde 43’ü kayıtlı Demokratlardan, yüzde 39’u ise kayıtlı Cumhuriyetçilerden oluşuyor.

Kuzey Carolina ve Georgia gibi kilit eyaletlerde rekor seviyelerde oy kullanımı gerçekleşmiş durumda.

Georgia’da aktif seçmenlerin yüzde 25’inden fazlası şimdiden oy kullanırken, Kuzey Carolina’da 24 Ekim itibariyle 2 milyondan fazla posta ve yüz yüze oy verildi.

Georgia’da erken oy verme süreci 1 Kasım’a, Kuzey Carolina’da ise 2 Kasım’a kadar devam edecek.

Bir diğer kritik eyalet olan Nevada’da ise perşembe günü itibariyle 400 binden fazla oy kullanılmış olup, bunların yüzde 40’ını kayıtlı Cumhuriyetçiler oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × one =